Keukenmedewerker 2de graad
In deze opleiding leer je:
- helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken
- ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken
- verwerkte producten opslaan
- de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.
Kwalificatie
Het standaardtraject voor de opleiding keukenmedewerker duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificatie:
- Beroepskwalificatie keukenmedewerker, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur.
Studiegebied
Voeding
Graad
Tweede graad BSO: eerste en tweede leerjaar
Toelatingsvoorwaarden
De voorwaarden om bij de start van de opleiding keukenmedewerker duaal als regelmatige leerling te worden toegelaten zijn:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop de opleiding keukenmedewerker duaal zich situeert
Duur
2 jaar