Snelweg voor insecten en bestuivers naast fietsostrades publish date 05.05.2021 Provincie Antwerpen creëert ecologische bermen naast fietsostrades
Olga de Otter reist door Vlaanderen publish date 08.03.2021 Knijpen otters hun neus dicht onder water? En waarom zwemmen ze niet onder bruggen door? Ontdek het geheime leven van de otter in Vlaanderen tijdens de nieuwe, reizende tentoonstelling die door Vlaanderen trekt.
Acht Zuidrandgemeenten treden toe tot Regionaal Landschap publish date 25.02.2021 Acht Zuidrandgemeenten treden toe tot het Regionaal Landschap Rivierenland en krijgen hiervoor een toekomstboom cadeau. Door de nieuwe samenwerking, zet de provincie sterker in op kwalitatieve en beleefbare landschappen.
Tot 16% meer vogels en wilde dieren in Antwerpse vogelopvangcentra publish date 12.02.2021 Vorig jaar verzorgden de twee vogelopvangcentra in de provincie Antwerpen meer dan 11.000 vogels en wilde dieren. Met een jaarlijkse subsidie en een corona-noodbudget ondersteunt de provincie deze organisaties.
'Dikke merci' van Bosgroepen aan 14.000 boseigenaars publish date 30.11.2020 Wist jij dat de meeste bossen in Vlaanderen beheerd worden door particulieren? Daarom zeggen de Bosgroepen vandaag een 'dikke merci' aan de 14.000 boseigenaars!
Wereldprimeur in vallei van de Grote Nete: steriele stierkikker concurreert met invasieve Amerikaanse stierkikker publish date 27.08.2020 Het LIFE-project 3n-stierkikker zet onvruchtbare stierkikkers in om de concurrentie aan te gaan met de invasieve Amerikaanse stierkikker.
Hoe samenwerken aan open ruimte loont: het verhaal achter Landschapspark de Boshoek publish date 06.07.2020 In de Antwerpse Zuidrand werkt een collectief van partners hard om de schaarse open ruimte te beschermen en uit te breiden. Een mooi voorbeeld is het Landschapspark de Boshoek.
Samen naar één nieuwe Bosgroep voor de toekomst publish date 30.06.2020 Bosgroepen Antwerpen Noord en Antwerpen Zuid starten een fusietraject. Samen staan ze sterker om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.
Invasieve duizendknoop: zo herken en beheer je deze groene plaag publish date 09.06.2020 Invasieve duizendknopen behoren tot de moeilijkst te beheren groep van plantenexoten in ons land. Een nieuwe folder en webpagina helpen je de soorten te herkennen en het juiste beheer toe te passen.
Extra ondersteuning van gemeenten bij het beheer van de eikenprocessierups publish date 08.06.2020 De provincie ondersteunt de gemeenten bij het beheer van de eikenprocessierups. Ontdek hier hoe ze dat doet.
Internationaal project schakelt mezen, kevers, wespen en vliegen in tegen eikenprocessierups publish date 07.06.2020 Nieuw Belgisch-Nederlands project zoekt een oplossing voor de overlast door de eikenprocessierupsen in de natuur.
11.350 mensen deden mee aan het corona-natuuronderzoek publish date 30.04.2020 De Universiteit Antwerpen onderzocht in welke mate mensen de natuur meer opzoeken tijdens coronatijd en welke effecten dat heeft op hun algemene gezondheid en welbevinden. De provincie Antwerpen financiert het bredere langlopende onderzoek.