Goud voor PIVA op prestigieuze Chocolate Student Challenge
Stien Moyson, leerling van het 7de specialisatiejaar ‘Banketbakkerij en Chocoladebewerking’ van PIVA, heeft de eerste prijs gewonnen op de Chocolate Student Challenge 2025. Met haar chocoladesierstuk, geïnspireerd door Suske en Wiske, wist ze de jury te overtuigen van haar vakmanschap en creativiteit. Het prestigieuze chocoladetoernooi vond plaats op de campus van CERIA in Anderlecht en stond dit jaar in het teken van Belgisch erfgoed.

Creativiteit en techniek beloond
Tijdens de wedstrijd kregen negen jonge chocolatiers vijfeneenhalf uur de tijd om pralines, chocoladerepen en een kunstwerk te creëren rond dit thema. De vakjury, onder leiding van erevoorzitter en meesterchocolatier Jean-Philippe Darcis, beoordeelde de creaties op techniek, smaak en originaliteit.
Met deze overwinning bevestigt PIVA opnieuw haar reputatie als topopleiding in bakkerij en patisserie. Directeur Toon Veelaert is trots op de prestatie: “Onze opleidingen bereiden leerlingen voor op de absolute top in hun vakgebied. Dat Stien deze prestigieuze prijs wint, toont aan dat ons praktijkgerichte onderwijs en de begeleiding van ervaren leerkrachten hun vruchten afwerpen.”

Een bekroning voor leerling én leerkracht
Belgian Chocolate Master en praktijkleerkracht Jurgen Baert begeleidde Stien tijdens haar opleiding en is trots op haar prestatie: “Het is fantastisch om leerlingen te zien evolueren en hun schoolcarrière te bekronen met een overwinning in een prestigieuze scholenwedstrijd. Dat is waar je als leerkracht naar streeft.”
Ook Stien zelf reageert enthousiast: “De uitdaging was groot, maar ik kon tonen wat ik in mijn mars heb. Dat ik hiermee de hoofdprijs win, maakt me ongelooflijk blij.”
De tweede plaats ging naar Mathys Pierson van het Emile Gryzon Instituut, met een praline geïnspireerd op Kuifje. Clara Maertens, eveneens van het Emile Gryzon Instituut, behaalde de derde plaats met een kunstwerk rond René Magritte.
De Chocolate Student Challenge wordt jaarlijks georganiseerd en brengt de meest beloftevolle jonge chocolatiers samen om hun talenten te tonen. Met deze overwinning zet PIVA Antwerpen opnieuw haar gerenommeerde bakkerij- en patisserieopleiding in de kijker en bewijst de school dat haar studenten klaar zijn voor een toekomst in de chocoladewereld.