Zilver voor Laurence Verleyen op AEHT-wedstrijd in Riga

publish date
09.11.2024

Zes leerlingen van de provinciale school PIVA namen deze week deel aan de prestigieuze AEHT-competitie in Riga, Letland. Deze internationale wedstrijd, waarin hotel- en toerismescholen uit heel Europa het tegen elkaar opnemen, biedt een unieke kans om te leren, grenzen te verleggen en talenten op een internationaal podium te tonen. 

De prijsuitreiking vond vrijdagavond 8 november plaats. PIVA bevestigt haar internationale klasse met een zilveren medaille: Laurence Verleyen behaalde deze uitzonderlijke prestatie in de categorie Pastry, waar ze samenwerkte met de Italiaanse Ettoré. Hun glutenvrij modern dessert werd door de jury geprezen om de technische perfectie en verfijning.

Laurence Verleyen behaalt zilver op AEHT in Riga
Ettoré en Laurence winnen zilver

Laurence was vooraf nerveus over het communiceren in het Engels, maar dat bleek uiteindelijk geen hindernis. “Ik heb geleerd dat een fout maken in het Engels minder erg is dan ik vreesde. Een fout in mijn recept of patisseriebereiding zou veel erger geweest zijn, maar ook dat liep goed,” vertelt Laurence. Dankzij de intensieve voorbereiding, waarbij haar coaches Kristof De Vocht en Dieter Charels haar nauwgezet begeleidden, kon Laurence vol vertrouwen aan de competitie deelnemen. Ze kijkt nu uit naar haar stage bij Roger van Damme, een kans die mede mogelijk werd dankzij haar deelname aan een eerdere nationale AEHT-wedstrijd.

Trots op de resultaten

Coach Kristof De Vocht vertelt: “Een zilveren medaille behalen op een internationaal podium is een uitzonderlijke prestatie. Laurence heeft haar technische vaardigheden en professionaliteit bewezen in een competitieve omgeving. Haar samenwerking met Ettoré en het bord dat zij presenteerden waren van topniveau. Deze zilveren medaille is meer dan verdiend!

Laurence Verleyen behaalt zilver op AEHT in Riga
Het winnende dessertbordje van Laurence en Ettoré

Grensverleggende ervaring voor alle deelnemers

De andere PIVA-leerlingen blikken ook trots terug op hun deelname. Zo vormde Sienna Boller een hecht team met deelnemers uit Zweden en Oekraïne in de categorie Tourist Destination. Sienna vertelt: “Ik heb mijn grenzen verlegd en zoveel bijgeleerd. Het was een unieke ervaring die me nog meer inspireert om verder te groeien.”

Ook Amine Meftah, die deelnam in Decathlon, blikt met trots terug. “Het gaat niet alleen om winnen, maar ook om samenwerken met internationale teamgenoten en werken onder druk. Onze piragi (Letse spekbroodjes) werden zelfs als ‘de beste van de competitie’ beoordeeld door de jury.”

Met de zilveren medaille van Laurence en de inspirerende prestaties van alle deelnemers, bewijst PIVA opnieuw dat het een sterk merk is binnen het Provinciaal Onderwijs Antwerpen en een uitstekende springplank biedt naar een internationale carrière.

Ook Technisch directeur Koen Van Helden blikt tevreden terug op deze geslaagde editie: "De deelname van onze PIVA-leerlingen aan deze prestigieuze wedstrijd is al een overwinning op zich. Ze hebben onze school op het internationale toneel vertegenwoordigd en waardevolle ervaring opgedaan die hen verder zal inspireren in hun carrière."

aeht banners - 4
Sienna, Rik, Amine, Daan en Geike in actie in Riga

Het Belgische team behaalde in totaal zes medailles op AEHT 2024 in Riga:

  • Strategic Thinking: Yente Lanjouw Goud | Erasmus Hogeschool Brussel
  • ⁠Tourist destination: Shekina Sanchez Gonzalez Brons | Hotelschool Hasselt
  • ⁠Cocktail: Warre Batsleer Brons | Hotelschool Gent
  • ⁠Restaurant Service: Sion Embrechts Goud | Hotelschool Turnhout
  • Pastry: Laurence Verleyen Zilver | PIVA
  • ⁠Pastry: Axel Denis Brons | GO!Campus Wemmel

Proficiat aan alle deelnemers van Team België!

Volgende van de detaillijst