Duiker module 2 In deze vervolgopleiding verfijn je je duikvaardigheden en leer je samenwerken in duikteams.
G-RSTV Leer gevaarlijke brandfenomenen herkennen en correct inschatten. Leg verbanden tussen de indicatoren Rook, Stroming, Temperatuur en Vlammen.
Beveiliging interventies openbare weg (basis) Bij interventies op de openbare weg is het beveiligingsvoertuig van cruciaal belang. Leer alles over de uitrukprocedure, het afbakenen van de interventiezone en het regelen van het verkeer.
Kleine blusmiddelen – basisopleiding Train onder gecontroleerde omstandigheden met kleine blusmiddelen zoals muurhaspel, CO2-blustoestel, poederblustoestel,...
Werken met onafhankelijke adembescherming – basis De nodige kennis en vaardigheden verwerven om op een veilige manier omgevingsonafhankelijke ademluchttoestellen te gebruiken.
Training bedrijfsinterventieploeg voor zorginstellingen Na deze opleiding hebben de deelnemers een duidelijk beeld van de verschillende taken en opdrachten van de eerste interventieploeg binnen de zorgsector. Zij hebben een notie van de meeste gevaren die voorkomen bij brand. Ook hoe ze hierop gepast kunnen reageren of hoe ze een deugdelijke evacuatie kunnen leiden.
Bedrijfsinterventieploeg (BIP) Je leert de verschillende taken en opdrachten van de eerste interventieploeg.
Leider bedrijfsinterventieploeg Na de opleiding ben je in staat om op een snelle en efficiënte manier de leden van de interventieploeg aan te sturen met het oog op het voorkomen van slachtoffers, het beperken van de brandschade en afdoende informatie te verstrekken aan de reguliere brandweerdiensten.
Brandwacht ammoniumnitraatverlading Als kandidaat-brandwacht leer je in 1 dag alles over de procedures bij de verlading van ammoniumnitraat.
Industriële brandbestrijding (basis) Ontdek de verschillende types van branden en leer de juiste blusstof en blustechniek gebruiken.
Veiligheidswacht besloten ruimte – basisopleiding Je leert de functie van veiligheidswacht uit te voeren bij het betreden van en werken in besloten ruimten. In geval van nood leer je op een adequate manier op te treden door te alarmeren en te starten met de eerstelijnsinterventie
Industriële brandbestrijding (bevelvoering) Na de opleiding ken je types van branden, kun je de juiste blusmiddelen kiezen, ken je blustechnieken, kun je de meest adequate blustactiek inschatten en verfijnde je je bevelvoeringstechnieken.