Gelateria Julietta
Julietta BV, een familiebedrijf in Mechelen, opende vier jaar geleden Restaurant Julia. Toen hun kinderen ouder werden, breidden Wendy en Erik hun restaurant uit met een gelateria, mede op initiatief van hun dochter Elise en zoon Thomas. Gelateria Julietta was geboren!
Het doel was om mensen met een beperking eerlijk betaald werk te bieden. Met hulp van GRIP vzw en GTB stelden ze een team samen van 4 vaste medewerkers en 6 jobstudenten. Na een jaar hebben ze 10 vaste medewerkers, 9 jobstudenten en een wachtlijst van 20 kandidaten. Drie vrijwilligers werken er enkele uren per week.
Het eerste jaar was intens maar bevredigend. De medewerkers hebben veel geleerd en zijn socialer en zelfverzekerder geworden.
Elise (Gelateria Julietta): "Onze mensen zijn hier graag. De meeste willen hier zelfs nooit meer weg. Ze werken in de gelateria, maar dragen ook bij in ons restaurant. Ze vragen zelfs om meer te mogen doen. Cocktails maken, mooiere koffies zetten of zelf gebak of gelato leren maken."
Trividend en de Gelateria: een mooie samenwerking
Als provincie ondersteunden we Gelateria Julietta via Trividend Provincie Antwerpen. We kenden een renteloze lening toe bij hun opstart om hun zaak toegankelijk te maken, en voor de aankoop van een energiezuinige ijsroommachine. Infrastructuur die dus bijdraagt aan duurzaamheid én inclusie.
Wen (Gelateria Julietta): "De lening heeft ons instaat gesteld een aantal aanpassingen te doen en de nodige machines aan te kopen, maar je zal merken dat het ons niet om die machines of de infrastructuur te doen is, wel om de mensen. We doen het voor onze klanten én voor onze medewerkers. Met heel ons hart."
Ontdek het verhaal van Gelateria Julietta in deze korte video!