Subsidieoproep Leerlabs zorg in de buurt
Waarom deze oproep ?
Hybride leeromgevingen zijn momenteel beperkt gekend binnen het secundair onderwijs en worden vaak eenzijdig benut. Door deze subsidieoproep willen we scholen en organisaties stimuleren om veelzijdige en inclusieve leeromgevingen te ontwikkelen. Dit biedt niet alleen leerlingen, maar ook professionals en zij-instromers de kans om zich te verdiepen in de zorgsector.
Focus
Met deze subsidieoproep wil GKC organisaties in de zorg- en onderwijssector in Provincie Antwerpen aanmoedigen om innovatieve hybride leeromgevingen te creëren. Deze omgevingen moeten inzetten op kennismaking met zorg én de professionalisering van verschillende zorgberoepen. We richten ons op:
- Diverse zorg-en welzijnsopleidingen (niveau 4);
- Personeel uit zorginstellingen i.k.v. levenslang leren;
- Jongeren (lager en middelbaar onderwijs) i.k.v. imagoversterkende kennismakingsactiviteiten;
- Zij-instromers die willen kennismaken met de zorgsector.
Wat zoeken we?
We zoeken projecten die innovatie en co-creatie centraal stellen, en die kennismaking en professionalisering van verschillende zorgberoepen bevorderen. De hybride leeromgevingen moeten breed inzetbaar zijn voor diverse doelgroepen en duurzaam genoeg zijn om te blijven functioneren na projectafloop.
Wie kan een aanvraag indienen?
We willen zorgorganisaties (indiener) uit onze provincie een fysieke hybride leeromgeving laten creëren in nauwe samenwerking met onderwijsinstellingen (basis EN secundair of CVO). De aanvraag moet door minstens twee andere partners, naast de indiener, ondersteund worden.
De organisatie richt een hybride leeromgeving op die de volgende doelgroepen bereikt:
- jongeren (lager en middelbaar onderwijs) en/of zij-instromers om kennis te maken met minstens drie zorgberoepen waarvan minstens één beroep op opleidingsniveau 4;
- zorgprofessionals in het kader van levenslang leren of op leerlingen binnen diverse zorg-en welzijnsopleidingen (niveau 4).
De organisatie laat interprofessioneel samenwerken in de zorg deel uitmaken van de ontworpen leeromgeving.
De organisatie wil haar infrastructuur en begeleiding gedurende een aanzienlijk aantal schooldagen ter beschikking stellen voor andere onderwijsinstellingen. Ze is bereid om de hybride leeromgeving meerdere jaren te realiseren.
De organisatie participeert aan begeleidingsdagen en een lerend netwerk georganiseerd door de provincie Antwerpen in het kader van de hybride leeromgeving.
Hoe een aanvraag indienen?
Heb je een innovatief idee of project dat aansluit bij deze oproep ?
Stap 1. Neem het subsidiereglement grondig door vooraleer je een aanvraag indient.
Stap 2. Schrijf je in voor één van de online vragenuurtjes op 9/10/2024 of 04/11/2024 steeds van 13u30 tot en met 14u30. Aanmelden kan via deze link.
Stap 3. Plan een kort afstemmingsoverleg in met ons via deze link om je projectidee af te toetsen.
Stap 4. Het aanvraagformulier kan je hieronder terugvinden. Een dossier indienen kan tot en met 28/11/2024 (12u). Het aanvraagformulier en bijlages moet je indienen via het subsidieloket en stuur je het geheel ook door via mail naar leerlabs.zorg@provincieantwerpen.be.
Stap 5. Op 9/12/2024 (9u30-16u) verwachten we je voor een korte pitch (10 min) in het Gouverneur Kinsbergencentrum te Wilrijk. Schrijf je in voor het pitchmoment via deze link.
Wat verwachten we van je pitch?
Op 9 december 2024 (09u30 -16u00) verwachten we jou voor een korte pitch (10 minuten) voor de subsidiecommissie in Gouverneur Kinsbergencentrum. Deze mondelinge presentatie is het enige moment waarop je het project aan de subsidiecommissie kan voorstellen.
- De pitch gaat door in Gouverneur Kinsbergencentrum (Doornstraat 331, 2610 Antwerpen). Je mag je aanmelden aan het onthaal.
- Het is belangrijk dat je pitch to-the-point is.
- We geven de voorkeur aan de aanwezigheid van de belangrijkste partners, omdat dit wijst op een sterk partnerschap.
- Je mag gebruik maken van een Powerpointpresentatie.
- Na de pitch kunnen er vragen gesteld worden over het project en de begroting (10 min). Onthoud dat de jury jouw kandidaatsdossier al heeft gelezen en tijdens dit gesprek in de diepte wilt gaan.
Verdere timing
- Midden december verneem je of je organisatie in aanmerking komt voor financiële steun.
- De projecten starten op 01/01/2025 en lopen tot ten laatste 31/12/2025.
- Eind februari 2026 verwachten we een eindverslag.
Bijlages
Laad deze op in het subsidieloket: