Skip to main content

Eerste hulp bij energieprojecten: de Energiemakelaar

Heb je een energieproject in de maak en heb je vragen over vergunningen? Of zoekt een lokaal bedrijf naar advies over warmtesystemen? De energiemakelaars van de provincie Antwerpen staan klaar om je te helpen. Ze bieden advies, begeleiden gesprekken met externe partners en zorgen ervoor dat je de juiste informatie snel vindt.

Waarom een energiemakelaar inschakelen?

Projecten rond hernieuwbare warmte of energiedelen worden al snel complex en daar heb je als lokaal bestuur niet altijd de tijd of expertise voor. Onze energiemakelaars ondersteunen je als neutrale tussenpersoon op verschillende manieren:

  • Ze gaan samen met jou op zoek naar kansen voor energiedelen en hernieuwbare energie.
  • Met hun kennis en ervaring onderzoeken ze de haalbaarheid en rendabiliteit van nieuwe projecten.
  • Ze bouwen relaties op met verschillende betrokken partijen. Dit versterkt het vertrouwen tussen de verschillende partijen en vergroot de slaagkans van projecten.
  • Ze helpen je bij het vinden van Europese subsidies voor duurzame energieprojecten

Niet al deze projecten leiden tot investeringen. Door de energiemakelaar in te schakelen, kan je bestuur zich blijven focussen op je kerntaken. Tegelijkertijd blijf je op de hoogte via je energiemakelaar.

Liever zelf eerst aan de slag, maar je bent niet zeker hoe? Volg de opleidingen warmtezonering en warmtebeleid.

Startanalyse warmtezonering

Om lokale besturen te helpen hun warmtetransitie vorm te geven, ontwikkelde de provincie Antwerpen een Startanalyse Warmtezonering voor elke gemeente. Met deze tool krijg je een eerste zicht op de uitdagingen van de warmtetransitie op jouw grondgebied. Benieuwd naar jouw Startanalyse Warmtezonering?

Contacteer ons gerust voor advies, tools, ondersteuning of begeleiding op maat!

     

Esther Biermans
Functie
Energiemakelaar
Telefoon
03 240 56 21
Antje Schurmans
Functie
Energiemakelaar
Telefoon
03 240 58 43

Gerelateerd aanbod

  • Warmtezonering en warmtebeleid Warmte is goed voor 60% van de uitstoot van steden en gemeenten. Een warmteplan – zoals gevraagd door Europa en Vlaanderen – is dus geen overbodige luxe, maar een noodzaak richting meer duurzaamheid.