Nieuwe aflevering van #mooisteprovincie 2024: fietsostrade F12 zorgt voor vlotte fietsverbinding met Antwerpse haven

publish date
23.09.2024

In de nieuwe aflevering van #demooisteprovincie 2024 neemt reporter Anke ons mee naar het vernieuwde stuk van de fietsostrade F12 in Ekeren. In de reportagereeks gaat ze op zoek naar de mensen die met lef, visie en vakkennis de provincie vooruitstuwen. 

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

De provincie Antwerpen maakte het in- en uitrijden van de Ekersedijk veiliger met een nieuwe afslagstrook aan de Noorderlaan, wat de verkeersveiligheid en ruimte voor fietsers sterk verbetert. De Ekersedijk kreeg een transformatie: kasseien maakten plaats voor asfalt en de straat werd een fietsstraat tot aan de parking van de Put van Ekeren. Het grindpad transformeerde naar een fietsweg van vier meter breed in asfalt met reflecterende wegmarkeringen. 

Beschermd natuurgebied en diervriendelijke maatregelen

De fietsweg blijft onverlicht omdat het door beschermd natuurgebied loopt. Het is een nog zeldzaam donker gebied in de omgeving en belangrijk voor verschillende diersoorten zoals vleermuizen. In overleg met het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt plaatste de provincie amfibieschermen en twee amfibietunnels onder de rijweg om migratie van amfibieën zoals de rugstreeppad te bevorderen. 

Ben je nieuwsgierig naar onze #mooisteprovincie 2024? Bekijk alle afleveringen