Ontdek het dashboard Fietsflow
De online tool verzamelt fietstelgegevens van heel Vlaanderen. Samen met de data uit de provinciale Fietsbarometer ondersteunt Fietsflow je fietsbeleid.
Over heel Vlaanderen staan fietstellers om het fietsverkeer te meten. De Vlaamse provincies bundelen deze gegevens op één interactieve kaart: het dashboard Fietsflow. Hier vind je momenteel de tellers van de provincies, het Agentschap Wegen en Verkeer en andere overheidsinstanties. In de toekomst breiden we het aantal tellers in het dashboard verder uit met de provincies in de regierol.
Inzicht in fietsverkeer
Fietsflow biedt een overzicht van bijna 300 fietstellocaties in Vlaanderen. In de provincie Antwerpen houden meer dan 85 tellers continu het aantal fietsers bij. We werken deze levende website continu bij, zodat je altijd de meest actuele cijfers ziet. Bekijk het totale fietsverkeer in Vlaanderen of zoom in op specifieke locaties in je eigen gemeente.
Filter bij de cijfers van Vlaanderen op jaar of maand en zie het totaal aantal fietsers, het daggemiddelde per locatie en een rangschikking per teller.
Bij specifieke tellers krijg je ook telgegevens in staafdiagrammen per uur, dag, week en maand, inclusief data per rijrichting.
Breng met Fietsflow én de provinciale Fietsbarometer je fietsbeleid naar een hoger niveau
De telgegevens van Fietsflow en de provinciale Fietsbarometer zijn een waardevolle bron voor je beleidsinitiatieven. De provinciale Fietsbarometer bundelt gegevens van de meetfiets, fietstellers, fietsongevallen en bevragingen. De meetfiets kent een score toe aan de geschiktheid van fietspaden.
- Analyseer je fietsverkeer: krijg inzicht in drukke fietsroutes en piekmomenten.
- Verbeter je infrastructuur: bepaal waar betere of nieuwe fietspaden, bruggen of tunnels nodig zijn.
- Optimaliseer je verkeersveiligheid: identificeer en verbeter gevaarlijke situaties voor fietsers.
- Prioriteer onderhoud: plan onderhoud efficiënter door te weten welke fietspaden fietsers het meest gebruiken.
- Evalueer je beleid: meet de impact van nieuwe maatregelen en projecten.
- Neem datagedreven beslissingen: maak beter geïnformeerde keuzes voor infrastructuur en veiligheid.
- Stimuleer duurzame mobiliteit: ontwikkel campagnes om fietsen te promoten door te laten zien hoe populair fietsen is in bepaalde gebieden en op bepaalde tijdstippen. Deel successen met je inwoners.
- Vergroot burgerparticipatie: deel data met burgers voor meer betrokkenheid en transparantie.
- Plan evenementen: organiseer fietsactiviteiten en omleidingen beter met behulp van de data.
- Onderbouw je subsidieaanvragen: gebruik de data om aanvragen voor fietsinfrastructuur te onderbouwen.
- Functie
- Interprovinciale coördinator fietsdata
- Telefoon
- 03 240 66 19
Gerelateerd aanbod
-
Wijzigingen bovenlokaal fietsbeleid Hoe vraag je een wijziging aan het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk aan? Hoe verloopt het goedkeuringsproces en wat neem je in je dossier op? Ontdek het hier. -
Dashboard verkeersongevallen Een tool waarmee je verkeersgevaarlijke punten binnen je gemeente of politiezone eenvoudig in kaart brengt. -
Richtlijnen fietsbeleid Welke richtlijnen moet je volgen bij de bewegwijzering van fietsinfrastructuur? Hou fietspaden veilig met onze praktische overzichtsgids. -
Fietsfonds Met de subsidie van het Fietsfonds kan je een fietsostrade of fietsroute aanleggen of verbeteren. Ontdek er alles over. -
Fietsbarometer - geoloket De Fietsbarometer brengt de veiligheid, het comfort en het gebruik van het bovenlokaal fietsroutenetwerk in kaart. Info en tips om aan de slag te gaan.