Keukenmedewerker 2de graad

In deze opleiding leer je:

  • helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken
  • ingrediënten verwerken tot basisbereidingen door het toepassen van basis kooktechnieken
  • verwerkte producten opslaan
  • de keuken schoonmaken teneinde een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast.

Kwalificatie

Het standaardtraject voor de opleiding keukenmedewerker duaal is gebaseerd op de volgende beroepskwalificatie:

  • Beroepskwalificatie keukenmedewerker, niveau 2 van de Vlaamse kwalificatiestructuur.

Studiegebied

Voeding

Graad

Tweede graad BSO: eerste en tweede leerjaar

Toelatingsvoorwaarden

De voorwaarden om bij de start van de opleiding keukenmedewerker duaal als regelmatige leerling te worden toegelaten zijn:

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de tweede graad bso, waarop de opleiding keukenmedewerker duaal zich situeert

Duur

2 jaar