Restaurant en keuken 3de graad
In deze opleiding leer je:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
- de noodzakelijke voorbereidingen doen
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren
- de gasten ontvangen
- gerechten en dranken voorstellen
- bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
- dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
- afrekenen
De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.
Kwalificatie
Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:
- Beroepskwalificatie hulpkok, niveau 3
- Beroepskwalificatie kelner, niveau 4
Studiegebied
Voeding en Horeca
Graad
Derde graad BSO
Toelatingsvoorwaarden
Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je:
- voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
- voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het eerste leerjaar van de derde graad bso, waarop de opleiding restaurant en keuken duaal zich situeert
Duur
Deze duale graadsopleiding loopt over twee jaren. Alle leerlingen stromen automatisch door van 5 BSO duaal naar 6 BSO duaal.