Lineaire drill en beslissingsvierkant

Erkenningsnummer

3106

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor operationele personeelsleden van alle kaders.

Bijkomende informatie

Alle deelnemers moeten specialist geweldbeheersing (conform GPI48) dwang met of zonder vuurwapen zijn en mogen niet ontzegd zijn van het recht om een dienstwapen te dragen.  

Inhoud

Binnen de opleiding geweldbeheersing bestaat er een grote sprong tussen de training in de schietstand of in de dojo en de interactieve oefeningen waaronder bijvoorbeeld rollenspelen. We stellen dan ook vast dat voor heel wat personen deze stap veel te groot is. Systemen zoals een videotir of VR  brengen ook een paar nadelen met zich mee: de aankoopprijs is heel hoog, veel voorbereidingstijd, de filmpjes zijn heel dikwijls gebaseerd op een Amerikaanse realiteit en de personen kunnen meestal maar één per één aan bod komen. Om deze problemen weg te werken introduceren we twee nieuwe trainingsmethodes: de lineaire drill en het beslissingsvierkant.

Het zijn trainingsmethodes waarbij je op een redelijk tempo kan nagaan of de medewerkers in de politiezone/eenheid tactische beslissingen kunnen nemen met de daarbij passende wapenkeuze.

Daarnaast zijn deze trainingsmethodes volledig gebaseerd op de principes van de GPI 48 zijnde: progressief, geïntegreerd en situationeel. De methodes leggen de nadruk op:

- eenvoudige methodes en technieken

 - de eigen veiligheid van de tussenkomende politieman of vrouw

- het werken in ploeg

- de ontwikkeling van de zin voor initiatief.

Duur van de opleiding

8 uur

Maximum aantal deelnemers

16

Prijs

Participerend 193 euro  / Niet-participerend 242 euro

Meer informatie

Politieopleidingen planningsdienst via inschrijvingen@campusvesta.be

Medewerker schietstand Tim Marnef via tim.marnef@campusvesta.be of 03 206 03 92

Hoofdcoördinator Els Keustermans via els.keustermans@campusvesta.be of 03 205 30 03