Sneltraject horeca - kok & kelner - (eenjarig Hotelbedrijf)

Van algemene bereidingstechnieken tot zaalversnijdingen, over desserten en wijnkennis: je leert het direct in de praktijk. Het éénjarig traject Hotelbedrijf is zonder twijfel het neusje van de zalm.
De opleiding bestaat uit drie periodes van tien lesweken, waarin je vanaf de basis begint. Voorkennis is dus niet nodig. Je volgt les in de nieuwste en professioneel uitgeruste leslokalen, keukens en restaurants op campus PIVA, afgewisseld met uitstappen naar een wijngaard, kaasmeester, vroegmarkt,… Onze inspirerende chefs hebben stuk voor stuk ervaring opgedaan in de horeca en geven dit met veel passie aan jou door. Ze zorgen ervoor dat jij hoogstaande culinaire gerechten aflevert.
Je oefent het eerste semester voor gasten in onze bistro, in het tweede semester sta je in ons klasse-restaurant Hof van Leysen. Je doet een banket voor meer dan 50 gasten en organiseert mee een Streetfoodfestival.
Als kers op de taart loop je 4 weken stage in een klasse-restaurant. Zo stroom je uit als een volleerd kok en kelner. ! Nieuw: vanaf het schooljaar 23-24 kan je ook je stage lopen in het buitenland. CVO Vitant beschikt over een Erasmus+-accreditatie in het domein beroepsonderwijs en –opleiding. Mogelijke bestemmingen zijn Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Tsjechië.
Ontdek deze opleiding
- Bekijk de filmpjes met getuigenissen van cursiste Alanis, cursist Arthur, chef Dimitri, chef Kevin, en chef Wauters.
- Volg onze cursisten op hun Instagramaccount: Horeca_switch waar we filmpjes en foto's delen uit de les en stageplaatsen.
- Kom langs op onze campus. Met een persoonlijk gesprek bezorgen wij jou informatie op maat. Mail naar bonnie.peeters@cvovitant.be
Voor wie?
- Iedereen vanaf 18 jaar.
- Zowel schoolverlaters als carrièreswitchers zijn welkom. De leeftijden in deze opleiding zijn zeer divers!
- Ben je werkzoekend? Dan kan je deze opleiding volgen via de VDAB.
- Ook cursisten uit Nederland zijn welkom. We geven hen advies op maat.
Hoelang duurt de opleiding?
- De opleiding start in september en eindigt in juni van datzelfde schooljaar.
- Je doorloopt drie periodes van tien lesweken.
- Je sluit de opleiding af met een stage van vier weken. Sinds het schooljaar '23-'24 kan je deze stage ook doen in het buitenland.
Wanneer en waar heb ik les?
- Je volgt voltijds les, van maandag tot vrijdag, 8u30 tot 15u.
- De lessen vinden plaats in hartje Antwerpen op Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.
Hoeveel kost de opleiding?
- Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.
- Wij bekijken samen met jou of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
- Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. je kunt dan het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.
- Ben jij werkzoekende? Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk. Als je aan alle voorwaarden voldoet, financiert VDAB deze opleiding. Je kan ze ook volgen met behoud van uitkering. Surf naar de website van VDAB en stel je kandidaat.
Opendeurdag 26/04
Op 26 april ben je van 11 tot 17u welkom op de opendeurdag van onze campus. Je ziet dan de chefs en cursisten aan het werk. Je kan een infosessie volgen over het eenjarig traject om 11.30u en 15.30u. Onze opleidingsverantwoordelijke is de hele dag aanwezig op de infostand van het volwassenenonderwijs. Proef alvast van onze opleidingen door deel te nemen aan een workshop springrolls maken of koekjes bakken.
- Wanneer? zaterdag 26 april van 11 tot 17u
- Locatie? Campus PIVA, Desguinlei 244, Antwerpen
Meer informatie en inschrijven opleiding
Contacteer de opleidingsverantwoordelijke Bonnie Peeters voor meer informatie via mail: bonnie.peeters@cvovitant.be of telefoon: 03 242 26 19. Zij maakt met jou een persoonlijke afspraak.
Inschrijven kan tijdens de openingsuren van het secretariaat