Bakken - basis

Volg je passie en leer fantastisch bakken. Bij CVO Vitant campus PIVA leer je de kneepjes van gepassioneerde bakkers. Wil je professioneel bakker worden? Overweeg je een carrièreswitch? Wil je een secundair diploma behalen met een praktische opleiding? Of wil je gewoon je vrienden en familie verwennen met lekker brood, taartjes, prailines, ijs, koekjes, snoepjes, .... Iedereen is welkom in onze opleidingen Bakkerij.

Bij Bakkerij zijn er verschillende modules waarmee je kan starten zonder voorkennis:

  • Broden en harde luxe
  • Zachte luxe
  • Taarten op basis van gistdegen
  • Gerezen bladerdeeg
  • Beslagen
  • Bladerdeeg
  • Vet- en kookdegen
  • Dessertkoekjes
  • Eenvoudige chocoladeproducten
  • Marsepein
  • Suikerwerk
  • Consumptie-ijs en sorbet

Eén module werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les gedurende 5 maanden, je start in september of februari.  Je hebt zelf de keuze uit een ruim aanbod van lesmomenten gedurende de week en dit voormiddag, namiddag of avond. Wie wil kan ook verschillende modules afwerken in één semester.  

De lestijden kan je vinden in de opleidingsfolder. De beschrijving van de modules staan in de korte inhouden. Beide vind je onderaan deze pagina.

Deze modules zijn onderdeel van de opleidingen Bakker, Banketbakker, Bakkerij medewerker, Chocoladebewerker, Ijstbereider of Suiker-en marsepeinbewerker. Na de basismodules, kan je verder naar specialisaties. Als je alle modules volgt van de opleiding ontvang je een eindcertificaat. Als je bijkomend Aanvullende Algemene Vorming volgt, dan behaal je een diploma secundair onderwijs.

Wil je de sfeer snuiven van onze school? Surf naar onze facebookgroep waar onze cursisten hun lekkere gerechten delen.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar.

Hoelang duurt de opleiding? 

Eén basismodule werk je af in één semester. Je volgt dan wekelijks één les van september tot januari of van februari tot juni.

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro lesgeld per lesuur.  In de totale kostprijs van de opleiding zitten ook alle ingrediënten vervat. Deze kan je raadplegen in de opleidingsfolder. Wat je maakt op je cursus, neem je ook mee naar huis.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Inschrijven

De cursussen bakkerij zijn snel volzet. We raden aan om je snel in te schrijven.

Alle info over inschrijven en wat je moet meebrengen.

 

eindwerk vet- en kookdegen 2019-2020-2