Chef de partie

Chef de partie

Ontdek de ultieme culinaire ervaring met de Chef de Partie-specialisaties! Deze opleidingen richten zich op het werken met één specifiek product, waarbij elk gerecht draait om het perfecte hoofdbestanddeel. Je leert gerechten te bereiden op het niveau van toprestaurants, onder leiding van gerenommeerde chefs die je de nieuwste technieken bijbrengen.

Van verfijnde restaurantgerechten tot wereldse smaken, dieetmaaltijden en gezonde alternatieven – de Chef de Partie-modules bieden alles wat je nodig hebt om de culinaire top te bereiken. Bovendien leer je hoe je perfect kan functioineren in een goed georganiseerde keuken en ga je koken voor gasten in ons oefenrestaruant Hof van Leysen.

Kies ervoor om alle modules van één productgroep te volgen en het bijbehorende certificaat te behalen, of combineer verschillende productgroepen voor een veelzijdige opleiding die helemaal bij jou past!

Keuze uit productgroep

Bij de modules van Chef de partie kies je een specifiek product waar je in wil specialiseren. Alle gerechten draaien rond dit hoofdbestanddeel. Bijvoorbeeld in de opleiding Chef de partie vis ga je dus alles te weten komen over het verwerken, fileren en bereiden van vis, schaal- en scheldieren. In de opleiding van de desserten, gebak en brood ligt dan uiteraard de focus op het maken van nagerechten op bord maar worden er ook degen gemaakt die verwerkt worden tot broden en gebak. 

Chef de partie Modules schooljaar '24-'25 semester 2
Chef de partie vis, schaal- en schelpdieren

Restaurantgerechten

Restaurantgerechten uit de wereldkeuken

Trendy en alternatieve bereidingen

Chef de partie vlees, wild en gevogelte

Restaurantgerechten uit de wereldkeuken

Trendy en alternatieve bereidingen

Chef de partie groenten, fruit en kruiden

Restaurantgerechten

Restaurantgerechten uit de wereldkeuken

Chef de partie desserten, gebak en brood
Desserten, gebak en brood uit de wereldkeuken

Vier modules per Chef de partie

Elke Chef de partie bestaat uit 4 modules. Je kiest 1 of meerdere modules per semester. In de module Restaurantgerechten verzorg je de dienst in ons restaurant, waar gasten komen eten. In de andere drie modules degusteer je de gemaakte gerechten met je medecursisten. Je start best met de module restaurantgerechten en zo je kennis trapsgewijs te verhogen.

Module Inhoud
Restaurantgerechten  Hier ligt de focus op het koken voor gasten. Je les gaat door in de restaurantkeuken en de gerechten worden bereid in functie van de dienst. Je leert de keuken te organiseren en hoe je moet communiceren met de zaalbrigade en na een aantal oefenweken ga je echt aan de slag. Kortom, je wordt klaargestoomd voor een echte restaurantsituatie. Vanaf les 7 oefen je voor het koken voor gasten. In totaal verzorg je onder leiding van je chef en met je medecursisten 8 restaurantavonden. Je familie en vrienden kunnen reserveren om op deze lesavonden te proeven van je kunsten. 
Restaurantgerechten uit de wereldkeuken Hier ligt de focus op het bereiden van gerechten uit alle delen van wereld. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen en werelddelen komen aan bod. Per les wordt een ander land bekeken gaande van Duitsland, India, Italië, Verenigde staten tot de Arabische keuken. In deze modules degusteer je de gemaakte gerechten met je medecursisten.
Dieetmaaltijden en gezonde voediing Hoe ga je om met allergenen en intoleranties en kan je een waardig alternatief bereiden? Welke vervangproducten zijn er op de markt en hoe kun je die gebruiken in je gerechten? Kan je aanpassingen doen in je technieken om gezonder te eten? Deze module is zeer gespecialiseerd en technisch, daarom raden we aan om bij Chef de partie te starten met Restaurantgerechten. Op die manier breid je stelselmatig je kennis uit. In deze modules degusteer je de gemaakte gerechten met je medecursisten.
Trendy en alternatieve bereidingen Welke nieuwe technieken zijn er en hoe pas je die toe? Hoe bouw je een gerecht op en dresseer je een bord naar de nieuwste trend? Deze module is zeer gespecialiseerd en technisch, daarom raden we aan om bij Chef de partie te starten met Restaurantgerechten. Op die manier breid je stelselmatig je kennis uit. In deze modules degusteer je de gemaakte gerechten met je medecursisten.

Voor wie? 

De specialisaties van Chef de partie kan je volgen na het behalen ven het certificaat 'Hulpkok'. Je doorloopt dus eerst de basistechnieken in Keukenmedewerker, en daarna de 5 modules van Hulpkok

Opleidingsstructuur horeca

Heb je al diploma's, certificaten of uitgebreide ervaring in de horeca? Contacteer dan het secretariaat om te bekijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en meteen kan starten met deze gespecialiseerde modules!

Hoelang duurt de opleiding? 

Elke Chef de partie bestaat uit 4 modules. Je kiest 1 of meerdere modules per semester. Je kan modules van verschllende Chef de parties combineren.

Wanneer en waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA. 

Pers semester orgnaniseren we slechts enkele modules. In onze opleidingsfolder staan alle modules en de lesmomenten per semester.  Heb je interesse in één van de andere modules? Geef je naam dan door dan zetten we jou op de wachtlijst.

 

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module.

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.