Chocoladebewerker

Chocoladebewerker

Tijdens de opleiding leer je chocoladefiguren, pralines, studentenhaver of truffels maken, deze combineren en meteen ook verpakken en afwerken. 

De opleiding Chocoladebewerker bestaat uit zes modules:

Startmodules - instapvrij:

  • Dessertkoekjes
  • Eenvoudige chocoladeproducten
Vervolgmodules:
  • Chocoladestukken
  • Pralines
Theoriemodules - kan je volgen na 160 lestijden = 2 praktijkmodules:
  • Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante producten
  • Verkoop (banket)bakkerij en aanverwante producten

In onze opleidingsfolder lees je wanneer we welke modules kan volgen.

Per module ontvang je een deelcertificaat. Bij het succesvol afronden van alle modules ontvang je het eindcertificaat van Chocoloadebewerker.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 440 lestijden, verspreid over zes modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. 

Je kan ook kiezen om 1 of enkele modules te volgen. Je moet wel steeds de basismodules succesvol afronden om te starten met een specialisatie.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. In onze opleidingsfolder lees je de totale kostprijs per module inclusief grondstoffen.  Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.