Reisleider Europa/verre bestemmingen (finaliteit)

Finaliteit reisleider Europa Verre bestemmingen

Is reizen in Europa of naar verre bestemmingen jouw passie en houd je er van om zelf uitstappen te plannen? Ben je in elke nieuwe plaats de eerste om de gastronomie te verkennen en alle bezienswaardigheden te ontdekken? Deel je jouw enthousiasme over de cultuur, de geschiedenis, het landschap en de bevolking graag met anderen? En ben je niet bang van de verantwoordelijkheid die het begeleiden van groepsreizen vereist? Dan is de opleiding Reisleider Europa / Verre bestemmingen iets voor jou !

Om Reisleider Europa/Verre bestemmingen te worden, volg je het volgende traject:

  • Basisjaar Gids/Reisleider. Dit kan je elk schooljaar volgen.
     
  • Specialisatiejaar Reisleider Europa/Verre bestemmingen. Dit organiseren we bij voldoende interesse.

Volgende onderwerpen komen aan bod in het specialisatiejaar:

  • Algemeen: gidstechnieken, logboek opmaken, voorreisvergadering houden met je reizigers, diverse types reizigers, omgaan met klachten en problemen, do’s en dont’s van de reisleider, daguitstappen en meerdaagse reizen, busreizen en bedrijfseerstehulp (met attest).
     
  • Specifiek Europa/verre bestemmingen: diverse gastdocenten over onder andere IJsland, Noord-Europa, Zuid-Europa, Afrika, Amerika, Azië, vliegtuigreizen en autocarreizen; bezoek aan een autocarmaatschappij, geografie van de wereld.
     
  • Op het einde van het schooljaar maak je ook een groepsreis met je leerkrachten en mede-cursisten naar een Europese bestemming.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 18 jaar die het basisjaar Gids/reisleider met succes heeft afgerond. Ook moet je slagen voor een screening van 2 vreemde talen. Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 4 modules met een totaal van 240 lestijden.  Je volgt de modules in één schooljaar van september tot juni.

Wanneer en waar heb ik les? 

Je volgt 1 avond per week les op Campus PIVA. Dit is op woensdagavond. Er zijn ook meerdere uitstappen voorzien in het weekend.  Daarnaast bestaat je eindproef uit een georganiseerd weekend met je mede-cursisten naar een Europese bestemming.

Hoeveel kost de opleiding? 

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal, uitstappen en gastsprekers. 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. Je kan  gebruik maken van Vlaams opleidingsverlof  of opleidingscheques. 

Interesse?

We organiseren deze finaliteit bij voldoende interesse. Wil je deze finaliteit volgen? Stuur dan zeker je gegevens door naar ria.depooter@cvovitant.be. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.