Bakkerij medewerker

medewerker bakkerij

Tijdens de opleiding leer je brood bakken en gebakjes maken. Denk aan fruitvlaaien, speculaas, sandwiches, javanais en tijgerbrood. Kortom alles om als medewerker in een bakkerij aan de slag te gaan. 

De opleiding Medewerker Bakkerij bestaat uit 7 modules:

  • Broden en harde luxe
  • Gerezen bladerdeeg
  • Taarten op basis van gistdegen
  • Zachte luxe
  • Beslagen
  • Bladerdeeg
  • Vet- en kookdegen

In onze opleidingsfolder lees je wanneer je welke modules kan volgen.

Per module ontvang je een deelcertificaat. Bij het succesvol afronden van de 7 modules ontvang je het eindcertificaat van Medewerker Bakkerij.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt 560 lestijden en bestaat uit zeven modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. Je kan ook kiezen om 1 of enkele modules te volgen.

Wanneer en waar  heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

De lessen vinden plaats op Campus PIVA.  

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

Sfeerbeelden van onze opleidingen bakkerij:

2223_sem1_BrodenEnHardeLuxe