STEMtechnics

Cursist in het atelier

In het STEMtechnics voortraject word je gedurende 4 maanden ondergedompeld in de wereld van STEM en techniek. Je gaat halftijds naar school, wat nog heel wat ruimte laat voor een (deeltijdse) job. 

STEM staat voor Science – Technology – Engineering – Mathematics. Deze lessenreeks zit dan ook vol technologie, wetenschap, techniek en wiskunde! Een kleine greep uit wat er aan bod komt:

  • Veilig leren werken op de werkvloer
  • Inzicht krijgen in technische tekeningen
  • Werken met verschillende gereedschappen voor metaal en elektriciteit
  • Eigenschappen van materialen ontdekken
  • Monteren en demonteren van mechanische verbindingen
  • … 

Tijdens deze technische opleiding zetten we de theorie om in kleine projecten zoals werkstukken in metaal, bouwpakketten met verbindingen, eenvoudige elektrische schakelingen, beknopte pneumatische koppelingen…

In onze ateliers leer je werken met verschillende (hand)machines en lasposten en krijg je een voorbereiding voor het rijden met een vorklift. 

Rond je ons STEMtechnics voortraject af, dan kan je je inschrijven voor een van onze opleidingen. Je start met een voorsprong, want dankzij het voortraject kom je in aanmerking voor enkele vrijstellingen in deze opleidingen:

Beslis je om niet door te stromen naar een van onze opleidingen, dan vertrek je niet met lege handen. Wie slaagt voor het STEMtechnics voortraject, behaalt het certificaat van monteur. 

Als monteur kan je aan de slag gaan bij een bedrijf in de bouw- of constructiesector. Je monteert en demonteert er mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische onderdelen van machines. Monteurs zijn gegeerd op de arbeidsmarkt en allround inzetbaar.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 18 jaar. Een technische voorkennis is niet vereist. 

Hoelang duurt de opleiding?

Het traject van 240 lestijden duurt 4 maanden. Je start op 10 maart 2025.

Waar en wanneer heb ik les?

Je volgt maandag en dinsdag een volledige dag les bij CVO Vitant campus De Masten in Kapellen. 

Er worden 2 extra praktijkdagen georganiseerd op zaterdag 26 april en zaterdag 24 mei 2025. 

Hoeveel kost de opleiding?

Het volledige traject kost 390 euro, maar informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.

Reken ook op kosten voor bijvoorbeeld de aankoop van handboeken, materiaal en materieel, werkkledij, veiligheid schoenen, een rekenmachine, vervoer…

Meer weten?

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier of kom langs tijdens de openingsuren, op maandag en dinsdag van 13u tot 17u, woensdag en donderdag van 18u tot 20u. Je kan ook telefoneren op het nummer 0479 02 39 16.