Vleesbewerker

slagerij toonbank snijden

Tijdens de opleiding leer je van grote deelstukken kleinere, verkoopklare stukken door het vlees te versnijden en te portioneren. Het eindproduct is nog steeds vers vlees dat kan bereid worden in (groot-)keukens, restaurants of door de mensen thuis.  

De opleiding Vleesbewerker bestaat uit drie modules:

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding telt in totaal 200 lestijden, verspreid over drie modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding. 

Wanneer en waar heb ik les? 

Je kan deze opleiding ’s avonds volgen op Campus PIVA. Je start met de opleiding in september of februari. 

Planning modules Vleesbewerker: 

Module Schooljaar
Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden '24-'25, semester 2 van februari tot juni, donderdagavond van 18.30u tot 22.10u
Portioneren van vlees '24-'25, semester 1 van september tot januari, dinsdagavond van 18.30u tot 22.10u

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19. 

uitbener

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.